Buitenritten te paard over de Veluwe - BLOG

Geplaatst op dinsdag 12 december 2017


Genieten van de Veluwe op een wel heel bijzondere manier? De VeluweSpecialist biedt buitenritten te paard aan op de Veluwe. Je reserveert bij ons een buitenrit te paard en wij regelen voor jou een plek bij de manage. Nog nooit eerder paardgereden? Geen probleem! Bij de manage kan je ook terecht als onervaren ruiter.

De activiteit begint met een goed gevoel creëren tussen het paard en de ruiter. Daarom zal er eerst binnen worden geoefend. Wanneer de begeleider van de manege vindt dat het niveau goed genoeg is, zal de echte buitenrit worden gestart.

De begeleider neemt jullie, met je 4-benige vrienden, mee de natuur in. Samen rijden jullie door de prachtige bossen en over de mooie heidevelden van de Veluwe. Tijdens de rit wordt er altijd rekening gehouden met het niveau van de ruiter. Zo wordt er standaard gereden in kleine groepjes, zodat er voor iedereen voldoende aandacht is. In totaal duurt de activiteit twee uur. En na afloop heb je nog de mogelijkheid om wat te drinken in de gezellige kantine van de manage.

Vaak denken mensen dat een buitenrit te paard niet voor hen geschikt is. Want ze hebben nog nooit op een paard gezeten en hebben geen cap en paardrijkleding. Maar de buitenrit die de VeluweSpecialist aanbiedt is voor iedereen geschikt. De manage verzorgt namelijk ook buitenritten voor onervaren ruiters!

Het dragen van een cap is tijdens de buitenrit natuurlijk verplicht, maar deze heeft de manage voor iedereen te leen. Verder is het dragen van paardrijlaarzen of andere stevige schoenen (het liefst met een klein hakje) van belang. Maar stevige schoenen heeft ook iedereen toch?! Ja, dus ook jij kunt een buitenrit over de Veluwe reserveren!

Fabiënne - VeluweSpecialist

Delen via: