'Outdoor' dorp Garderen

Geplaatst op dinsdag 25 oktober 2016


Garderen ligt midden op de hoge Veluwe, door deze prachtige omgeving staat het niet alleen bekend om hier lekker een paar dagen te fietsen en wandelen maar ook om de vele outdoor activiteiten. Door de bossen, heidevlaktes en zandafgravingen kan je veel verschillende outdoor activiteiten doen. Voor grote of kleine groepen, er is voor iedereen iets mogelijk. Denk aan een mooie mountainbike tocht door het mulle zand van de zandafgravingen en de heuvels en smalle bospaadjes van de Veluwse bossen. Op een normale mountainbike is kan het een zware en ook leuke uitdaging zijn, maar op een E-fatbike is het allemaal wat makkelijker en is het toegankelijk voor iedereen. Dus voor iedereen en alle leeftijden is een echte outdoor activiteit op de Veluwe mogelijk. En met de GPS op de fiets kom je op de mooiste plekken van de Veluwe!

Voor degene die liever de fietspaden volgen maar wel willen genieten van de uitgestrekte heide en bossen zijn er ook genoeg opties. Zo kan je natuurlijk een tocht maken met elektrische fietsen of tandems, maar je kan ook voor een unieke ervaring gaan. Kies dan voor de hilarische E-loopfietsen of de grappige E-steps. Met deze vervoersmiddelen rij je rustig over de hei en door de Veluwse bossen op een unieke manier. Leuk om te doen met bijvoorbeeld een dagje uit met vrienden, familie, het gezin of collega's. Zo ben je lekker in de buitenlucht en kan je zonder veel moeite optimaal genieten van de Veluwe.

Voor een avontuurlijke outdoor activiteit kan je ook in Garderen terecht, zo is hier het Klimbos Garderen. Dit is het hoogste klimbos van heel Nederland! En door het zekeringssysteem wat zij gebruiken is dit ook nog het veiligste klimbos van Nederland. Met 7 parcours kan je verschillende niveaus klimmen en kan je het hoogtepunt van maar liefst 25 meter bereiken. Het klimbos is ook toegankelijk voor kinderen mits ze een lengte hebben 1.20 meter. Maar alle obstakels van Klimbos Garderen ontwijken is niet alleen leuk voor de kinderen, ook de volwassenen komen enthousiast uit de bomen. Juist hierom is dit de perfecte outdoor activiteit in Garderen voor familie en gezinnen.

Ben je met een wat grotere groep zoals een familie uitje, vriendenuitje of bedrijfsuitje? Laat je dan droppen midden op de Veluwe en vindt de weg terug met een GPS en stop ondertussen voor de leukste outdoor opdrachten. Stap in Garderen in een echte legertruck en wordt op een willekeurige plek gedropt, de GPS leidt je de juiste weg en zo kom je op de mooiste plekjes van de Veluwe. Nog spectaculairder? Doe dan een helikopterdropping! Bezichtig eerst de Veluwe vanuit de lucht en landt vervolgens in een weiland en ga te voet verder. Een unieke belevenis voor iedereen!

De hierboven genoemde activiteiten zijn alleen nog maar een paar voorbeelden van leuke outdoor activiteiten in Garderen. Zo kan je ook gewoon een rondje klootschieten door de bossen of speel golf in the woords. Er zijn veel mogelijkheden in Garderen waardoor Garderen ook wel hét outdoor dorp van de Veluwe wordt genoemd. Kortom, voor de meest unieke en leuke outdoor activiteiten moet je in Garderen op de Veluwe zijn!

Delen via: